Valokuitu

Käyttömahdollisuuksia laidasta laitaan!

Sähköinen asioiden hoitaminen on yleistyessään tullut osaksi arkeamme. Tietoverkko- ja viestintäpalvelut kuuluvat kodin perustoimintoihin yhdessä veden, sähkön ja lämmityksen kanssa. Valokuituyhteys mahdollistaa huippunopean Internet-yhteyden, jonka avulla pystyt nauttimaan mm. sähköisistä asiointipalveluista, viiveettömästä verkkopelaamisesta, elokuvien lataamisesta, tehokkaista valvontapalveluista ja toimivista videoneuvotteluyhteyksistä.
Uudet sähköiset palvelut edellyttävät yhä suurempia tiedonsiirtonopeuksia. Nykyisten kuparikaapeliyhteyksien tai liikkuvien langattomien yhteyksien ominaisuudet eivät tulevaisuudessa enää riitä.

Valokuitu on erittäin ohut lasista valmistettu optinen johdin, jota pitkin signaali siirtyy valon muodossa. Valokuidun varma ja pitkäikäinen tekniikka takaa riittävän nopeat yhteydet myös tulevaisuudessa. Pienen vaimennuksen ja suuren kaistanleveyden ansiosta valokuidun tiedonsiirtokyky on valtava muihin tekniikoihin verrattuna.

Liittymä mahdollistaa tietoliikenteen kulun huippunopeaa ja häiriötöntä valokuituyhteyttä pitkin. Nykyaikaiset ja tulevaisuuden Internet-palvelut, suuret tiedostot, etätyösovellukset, laajakaistatelevisio ja verkkopelit tarvitsevat kiinteitä valokuituyhteyksiä.

Valokuituliittymässä tiedonsiirtonopeus pysyy aina samana eivätkä välimatkat, sää, maasto tai muiden samanaikaisen käyttäjien määrä vaikuta nopeuteen tai palveluiden hintaan. Valokuitu ei ole altis sähkömagneettisille häiriöille, eikä aiheuta niitä itse.
        Valokuidun valtteja:

Koko kodin tietoliikenne ja tv-palvelut sujuvasti yhtä yhteyttä pitkin
Voit rakentaa kotiisi nopean ja suojatun langattoman verkon
Lähes rajaton tiedonsiirtokapasiteetti
Puhelut ja videopuhelut valokuituverkossa
Monta henkilöä voi käyttää eri palveluita yhtä aikaa ongelmitta
Suurten tiedostojen siirtäminen sujuu luotettavasti ja viiveettä
Valokuidussa on tulevaisuustakuu
Toimii luotettavasti säällä kuin säällä
© 2024  Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram