Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy (PSSV) on viiden kunnan (Kankaanpää, Jämijärvi, Pomarkku, Pori ja  Sastamala) omistama yhtiö. PSSV rakentaa valokuituverkon Pohjois-Satakuntaan. Pilottialueiden rakentaminen PSSV:n omistajakunnissa alkoi syksyllä 2013 ja tänä keväänä rakentamista jatketaan isompana kokonaisuutena.

Pohjois-Satakunnan valokuituverkko on avoin kaikille operaattoreille. Avoimen laajakaistaverkon myötä kuntalaisille on siis tarjolla usean eri operaattorin palveluja, mikä turvaa hintojen kilpailukykyisenä pysymisen. Asiakas voi valita itselle parhaan palveluntarjoajan.

Valokuituyhteys korvaa niin haluttaessa kaikki perinteiset nettiyhteydet sekä kaapeli-, antenni- ja satelliitti-tv:n sekä lankapuhelimen. Yksi yhteys kattaa kaikki kodin tietoliikennepalvelut.

Langattomat internetyhteydet ovat epävarmoja ja monin paikoin erittäin hitaita. Perinteisen puhelinverkon välityksellä toimivat laajakaistaliittymät toimivat vuosikymmeniä vanhalla tekniikalla, mikä rajoittaa saatavilla olevaa nopeutta. Valokuitu on investointi tulevaisuuteen, sillä sen kapasiteetti on käytännössä lähes rajaton. Tällä hetkellä monissa runkoverkoissa käytetään 10 gigabitin eli 10 000 megabitin siirtonopeutta.