Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy

Ajankohtaista

Älykäs kaupunki – millainen se on?

13.12.2018

Millainen on älykkäisiin ratkaisuihin ja innovaatioihin satsaava seutu? Älynvoimalla eteenpäin -iltapäivän Smart City -teema tarjoilee monipuolisen näkymän erilaisiin kehittämisen ja kehittymisen mahdollisuuksiin, joita digitalisaatio luo kunnille sekä yrityksille nyt ja tulevaisuudessa. Tammikuisen iltapäivän aikana osallistujat pääsevät kuulemaan innostavia esimerkkejä jo toteutetuista älykkäistä ratkaisuista sekä saamaan inspiraatiota tulevaisuuteen.

Iltapäivän älykäs kattaus sisältää useita osaamisen jakamiseen tähtääviä esityksiä. Paikalla on muun muassa Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n toimitusjohtaja Kristian Gullsten.

– Perusliiketoiminta, joka aiemmin on tuottanut kiinteän kassavirran, on muuttunut. Tähän murrokseen ja sen tuomiin uusiin mahdollisuuksiin on tartuttava ja toimintaa kehitettävä jatkuvasti, Gullsten toteaa.

Napapiirillä satsataankin nyt varman tietoliikenneinfran rakentamiseen, sähköiseen liikenteeseen, uusiutuviin energiantuottotapoihin ja mittaustoiminnan hyödyntämiseen energiabisneksessä.

Lapista koukataan Satakuntaan, kun Porin Elinvoimayksikön yksikköpäällikkö Jouko Hautamäki esittelee näkökulmia tekoälykkäästä Porista ja erittelee digitalisoituvien kaupunkien haasteita.

Tulevaisuus on jo täällä

Lappilaisten ja satakuntalaisten älykaupunkitoteutusten ohella tilaisuudessa kuullaan muun muassa uusinta tietoa Smart Tampere -hankkeen toiminnasta, kokemuksista ja tulevaisuuden näkymistä.

– Tampere on mukana kansainvälisessä digitalisaation kehitystyössä. Megatrendit ja niiden vaikutukset koskevat koko maailmaa. Meidän on kiireesti pohdittava, kuinka ne huomioidaan meillä täällä Suomessa. Digitaalisuus ei toimi päälle liimattuna – se edellyttää rakenteellisia muutoksia, Smart Tampere -ekosysteemin johtaja Seppo Haataja sanoo.

Näiden lisäksi tilaisuudessa otetaan kurkistus myös keskisuomalaiseen tapaan innovoida.

– Esittelen Jyväskylän Kankaan kaupunginosan kehittämisen vaiheita, yhteisjärjestelyitä ja viisaan Kankaan ajatuksia. Alue on asumisen ja työpaikkojen ympäristönä poikkeuksellinen. Tilaisuudessa kerron tarkemmin Kankaan yhteisöllisyydestä ja prosenttikulttuurista, vinkkaa Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön verkostopäällikkö Tanja Oksa.

Tilaisuuden alustuksesta ja puheenvuorojen yhteenvedosta vastaa Vatajankosken Sähkön kehitysjohtaja Akseli Reho.

Smart City – Älynvoimalla eteenpäin -iltapäivä keskiviikkona 23.1.2019 klo 12–16 Kankaanpääsalissa (Kangasmoisionkatu 1, Kankaanpää). Älynvoimalla eteenpäin -iltapäivä on osa Digitaalinen Pohjois-Satakunta -hanketta.

Ilmoittaudu nyt! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

 

Takaisin