Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy

Ajankohtaista

Paikka pelata yhdessä

24.04.2019

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy ja IPP sponsoroivat jo neljättä kertaa Valtti-työpajalla järjestettyä Lan-pelitapahtumaa. Pääsiäispyhiin ajoittunut tapahtuma keräsi lähes 50 peli-innokasta osallistujaa.

Viikonloppu aikaa pelata, höpötellä kavereiden kanssa ja lupa valvoa. Siinäpä onnistuneen tapahtuman konsepti monien nuorten, pelaamisesta innostuneiden keskuudessa. Ja erityisesti miesten mielestä.

– Viikonlopun pelitapahtumaan osallistui ennätysmäärä kävijöitä tänä keväänä. Lähes 50 osallistujan joukossa oli vain yksi nainen, kertoili tapahtuman järjestäjä, Valtti-työpajan ohjaaja Esa Viitanen.

Kun pelaaminen kiinnostaa, saattaa käydä niin, että nuoren sosiaaliset suhteet rajoittuvat pitkälti verkon ja mikrofonin välityksellä käytyihin keskusteluihin. Sosiaalisten pelitapahtumien ensisijainen tarkoitus onkin saada nuoria houkuteltua pois neljän seinän sisältä. Lanit tarjoavat mahdollisuuden tutustua saman henkisiin, tietotekniikasta ja pelaamisesta kiinnostuneisiin ihmisiin.

Yhteisöllistä peliä hyvillä yhteyksillä

Mitä viikonlopun ajan kestävässä pelitapahtumassa tehdään?

– Pelaaminen on tietenkin pääosassa, mutta nukkuminen ja syöminen on myös tärkeää, jotta jaksaa koko viikonlopun. Tällä kertaa tapahtumassa käytiin muun muuassa CS:GO-turnaus, Viitanen kertoo.

CS:GO eli Counter-Strike Global Offensive on internetissä pelattava joukkuepohjainen peli. Turnausta varten Valtti-työpajalla oli kymmenen konetta valmiina pelaajia varten ja pelit pelattiin viiden hengen joukkueissa. Tällä kertaa turnaukseen oli ilmoittautunut ennalta neljä joukkuetta. Turnauksen ohella jokainen osallistuja tuo peliviikonloppuun oman tietokoneen mukanaan, jolla saa tapahtuman aikana pelata itselleen mieluisia pelejä.

Yksi pelaamaan tulleista nuorukaisista oli 17-vuotias kankaanpääläinen Topias Kerttula. Viiden kaveruksen voimin lanittamaan tullut Kerttula on innokas CS:GO:n pelaaja.

– Voittohan sieltä turnauksesta sitten meidän tiimille napsahti. Harjoittelu on tuottanut tulosta, Kerttula iloitsi.

Topias Kerttula osallistui Valtti-työpajan järjestämiin laneihin kolmatta kertaa.

 

Tällaisen yhteisöllisen nettipelitapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista ilman toimivia ja hyviä yhteyksiä.

– PSSV tarjosi meille viikonlopuksi nopean valokuituyhteyden käyttöön ja IPP puolestaan kytkimet yhteyden muodostamista varten, kiittelee Viitanen.

Puolen vuoden välein pidetty tapahtuma saa jatkoa ensi syksynä.

– Tilaisuudet ovat herättäneet kiinnostusta ja olleet suosittuja jokaisella kerralla toissavuoden joulukuusta alkaen. Nyt pääsiäisen pelitapahtumassa mukana olleet kyselivätkin jo, että koska pelataan uudelleen, Viitanen naurahtaa.

Takaisin