Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy

Ajankohtaista

Toimintojen sähköistämisessä vaivannäkö palkitsee

01.10.2018

– Kaikki alkoi taloushallinnon sähköistämisestä seitsemisen vuotta sitten, Hietakulma Oy:n toimitusjohtaja Olli Hietanen muistelee.

Puurakentamisen erikoisosaajat ovat kulkeneet automaation tietä siis jo hyvän tovin. Sittemmin yrityksessä on alettu siirtää kaikkea toiminnanohjausta sähköiseen ympäristöön.

– Sanoisin, että puolivälissä ollaan nyt tässä laajemmassa toimintojen digitalisoinnissa. Kyllä tämä aikaa vie, kun vielä tässä kohtaa on kuljetettava vanhoja järjestelmiä uusien rinnalla, Hietanen luonnehtii.

Kannattaako tällainen vaivannäkö? Hietanen tietää jo kokemuksesta, että kyllä se kannattaa. Toimintojen sähköistämisen myötä turhista työsuoritteista on päästy eroon ja työnteosta on tullut tehokkaampaa. Toiminnan seuranta, tulevan työkuorman ennustaminen ja johtaminen sekä uusasiakashankinta helpottuvat, kun käytössä on sähköiset aineistot ja automatisoidut prosessit.

Töiden hallinnan ohella toimintojen digitalisointi tuo lisäarvoa konkreettiseenkin työhön. Esimerkiksi rakentamisen suunnitteluvaiheessa apuna käytettävä 3D-mallinnus tarjoaa asiakkaille paljon havainnollisempaa kuvaa siitä, miltä lopputulos tulee näyttämään. Lisäksi tuotannonohjauskin käy uudella mallinnuksella ketterämmin.

– Lisäksi otimme hiljattain käyttöön automaattisahan. Työnjälki on erittäin laadukasta ja sahaa on helppo käyttää. Työharjoittelijatkin osaavat käyttää sitä, ja tämä on mahdollistanut sen, että kokeneemmat työntekijät saavat käyttää osaamistaan haastavampiin tehtäviin, Hietanen kiittelee.

Suunnitteletko yrityksesi toimintojen sähköistämistä? Olli Hietasen vinkeillä pääset pohdinnoissasi hyvään alkuun:

  • Hahmota kokonaiskuva – mieti tarkasti, mitä ollaan tekemässä.
  • Piirrä yrityksesi kokonaisprosessit auki: mikä vie aikaa, mikä tekeminen on fiksua?
  • Älä keskity panostamaan vaan niihin asioihin, joiden tekemisestä jo valmiiksi pidät. Satsaa erityisesti turhilta tuntuviin työsuoritteisiin.
  • Kirkasta tarkoitus: muutoksen tavoite on päästä jatkossa itse mahdollisimman helpolla.

 

Takaisin