Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy

Ajankohtaista

Kohti vankempaa digitaalista turvallisuutta

28.08.2018

Älynvoimalla eteenpäin -iltapäivän aikana luodaan kattava näkymä siihen, kuinka uuden teknologian avulla mahdollistettava toiminnan digitalisaatio on valtava mahdollisuus yrityksille, kunhan siihen liittyvät tietoturva- ja kyberuhat otetaan hallintaan. Tilaisuudessa käydään lisäksi läpi digitalisaation uhkakuvia tieto- ja kyberturvallisuuden ja riskienhallinnan näkökulmasta sekä opastetaan kuinka näiltä uhilta voi välttyä yrityksissä ja yksityishenkilönä.

– Jokaisessa yrityksessä tulisi olla vastuuhenkilö, joka pystyy saamaan tilannekuvaa käytössä olevan ICT-maailman tapahtumista ja ennakoi siihen kohdistuvia uhkia. Etenkin tulevaisuudessa, kun digitalisaatio kehittyy entisestään. Tämän vastuutehtävän voi tarvittaessa ulkoistaa, ICT- ja kyberturvallisuuden asiantuntija, tietokirjailija Kimmo Rousku vinkkaa.

Suomessa digitalisoidaan liiketoimintaa kiivaaseen tahtiin. Kun uutta teknologiaa otetaan käyttöön, erilaiset uhat ja mahdolliset tietovuodot yleistyvät. Mitä enemmän toimintaympäristömme digitalisoituu, sitä enemmän rikollisuudelle ja tietojen väärinkäytöille tulee mahdollisuuksia. Rouskun viesti pohjoissatakuntalaisille kuulijoille on selvä: digitaalisuus antaa paljon, mutta uhat pitää ottaa huomioon.

– Tietoverkkorikolliset hakevat lähinnä taloudellista hyötyä. Uusia keinoja saada rahaa ovat erilaiset tietojenkalastuskampanjat. Olemme kävelevää digiriistaa. Myymme helposti tietojamme esimerkiksi Facebookiin tai erilaisiin sovelluksiin ilman kyseenalaistamista. Kun asennat sovelluksen älypuhelimellesi, myyt samalla yleensä oikeudet tietojesi käytöstä sovelluksen tekijälle, Rousku muistuttaa.

Kankaanpäässä 16.10.2018 järjestettävässä Älynvoimalla eteenpäin -iltapäivässä on luvassa tietoa toiminnan uudistamisesta digitalisaation avulla. Tilaisuudessa saa myös kattavasti tietoa kyberturvallisuudesta ja riskienhallinnasta.

Yrityselämän, julkishallinnon tai oppilaitoksen edustaja – varmista paikkasi tärkeän tietoturva-asian äärellä: http://www.pssv.fi/ilmoittautuminen_kyberturvallisuus

Puhujasta:

Kimmo Rousku on toiminut sivutoimisena tietokirjailijana ja luennoitsijana vuodesta 1985 ja valtionhallinnossa erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä vuodesta 1995 alkaen.

Päätoimenaan hän kehittää digitaalista turvallisuutta julkiseen hallintoon Väestörekisterikeskuksessa VAHTI-pääsihteerin tehtävässä. Kimmo omaa poikkeuksellisen laajan osaamisen tietohallinnon ja digitaalisen turvallisuuden eri osa-alueilta.

Hän on ollut kirjoittamassa yli 20 kirjaa sekä julkaissut satoja blogeja ja artikkeleita. Tietoturva Ry on valinnut Kimmon vuoden tietoturvapäälliköksi vuonna 2015, lisäksi hän on ollut TiVin TOP 100 ICT-vaikuttajalistalle vuodesta 2011 saakka.

Lue Kimmon uusimmat blogit kybermaailmasta ja luottamuksen merkityksestä digitalisaatiosta

Takaisin