Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy

Ajankohtaista

Uusia liittymiä rakennetaan koko ajan lisää

06.08.2019

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko on rakentanut kuituverkkoa viiden kunnan alueella jo vuodesta 2013 asti. Runkoverkko valmistui pari vuotta sitten, minkä jälkeen PSSV on keskittynyt pitkälti verkon ylläpitoon ja kehittämiseen.

– Nyt näyttää siltä, että uusia liittymiä halutaan koko ajan lisää. Rakennamme mielellämme lisäliittymiä, sillä runkoverkossa on paljon kapasiteettia myös uusille liittyjille, PSSV:n toimitusjohtaja Torsti Ruokoski kertoo.

Kankaanpään, Jämijärven, Pomarkun, Porin Lavian ja Sastamalan Kiikoisten alueella runkoverkko yltää lähes kaikkialle. Viestintäviraston mittausten mukaan peräti 98 prosenttia alueen vakituisista asunnoista on helposti yhdistettävissä kuituverkkoon.

– Olemme ihan kärkialueita Suomessa, mitä tulee valokuitusaatavuuteen. Vaikka julkista tukea rakentamiselle ei tällä hetkellä saakaan, pystymme rakentamaan lisäliittymiä kohtuuhintaan, Ruokoski vakuuttaa.

 

Rakentamisprosessi etenee aina tietyssä järjestyksessä, eikä eri työvaiheita voi tehdä samanaikaisesti. Rakentamisen aikajana koostuu maarakentamisen lisäksi kuitujen hitsauksista sekä keskuksella tehtävistä kytkennöistä.

Aikajanan ansiosta myös tarkka aikataulutus on mahdollinen: jo hinnoitteluvaiheessa asiakkaalle pystytään kertomaan, milloin yhteys on valmis. Rakentaminen tapahtuu aina kesällä, mutta tilauksen voi tehdä milloin vain. Mikäli omaan kotitalouteen haluaa kuituyhteyden, kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä ja pyytää tarjousta.

– Seuraamme koko ajan, mistä yhteydenottoja on tullut. Jos kiinnostusta on paljon samalla alueella, voimme tehdä erikoistarjouksen. Massoille rakentaminen on helpompaa ja edullisempaa, Ruokoski toteaa.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä joko soittamalla: 044 577 2277 tai sähköpostitse: info(at)pssv.fi.

Takaisin