Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy

Ajankohtaista

Huomisen yhteistyöhön on valmistauduttava jo tänään

07.05.2019

Tulevaisuuden kunta on ennen kaikkea asioiden mahdollistaja. Se ei enää tuota kaikkia palveluja itse, vaan hyödyntää yhä enemmän yrityksiä, järjestöjä ja oppilaitoksia. Alustatalous valtaa myös julkisen sektorin – ovatko potentiaaliset kumppanit jo valmiina?

Kesäkuussa Älynvoimalla eteenpäin -iltapäivässä Kankaanpäässä puhutaan digitalisaatiosta, alustaratkaisuista ja yhteistyöstä – erityisesti kuntien näkökulmasta. Teemoihin pureudutaan muutoskonsultti Toni Auvisen johdatuksella.

– Muutos tulevaisuuden kunnaksi lähtee liikkeelle kuntaorganisaation uudelleen hahmottamisesta ja tavoitteiden asettamisesta. Aivan ensimmäiseksi on kuitenkin pysähdyttävä, havainnoitava ja luotava kaunistelematon kuva lähtötilanteesta eli nykyhetkestä, Auvinen toteaa.

Auvisen ensimmäisen puheenvuoron aikana osallistujat kuulevat tiiviin kokonaisuuden digitalisaatiosta, sen perusopinnoista aina digiajan hyvinvointiin, asiakaskokemukseen ja muutosjohtamiseen asti. Pelkän kuunteluoppilaan rooliin ei iltapäivässä tarvitse tyytyä, sillä Auvinen osallistaa yleisöä sparraamalla esiin nostettavia haasteita ja esimerkkitapauksia.

Alustataloudesta pilvipalveluihin

Muutoskonsultin jälkimmäisessä luento-osuudessa katsellaan eteenpäin kohti tulevaisuuden kuntaa, joka on avoin yhteistyölle.

– Perinteinen, vahvasti hallinnollinen ja omat palvelunsa itse tuottava kunta on osattava nähdä kaksisuuntaisena ja tarvelähtöisenä toiminta- ja palvelualustana. Hallinto siirtyy hiljalleen taustalle ja toiminta nousee keskiöön. Tulevaisuuden kunta on mahdollisuuksia tarjoava alusta eri toimijoille ja yhteistyökumppaneille, luonnehtii Auvinen.

Iltapäivän digikattaus sisältää Auvisen esityksen ohella puheenvuorot ja demon konesali- ja pilvipalveluiden kehittymisestä sekä monipilvipalveluiden hallinnasta. Tästä kokonaisuudesta vastaavat Sanna Mäkinen ja Juuso Viljanen Ficolo Oy:sta.

Älynvoimalla eteenpäin -iltapäivä tiistaina 11.6.2019 klo 12–16 Kankaanpääsalissa (Kangasmoisionkatu 1, Kankaanpää). Tapahtuma on osa Digitaalinen Pohjois-Satakunta -hanketta.

Yrityselämän, julkishallinnon ja oppilaitoksen edustaja – varmista paikkasi tulevaisuuden yhteistyön äärellä ja ilmoittaudu mukaan. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ohjelman löydät täältä.

Puhujasta:
Toni Auvinen on yrittäjä ja muutoskonsultti, joka kouluttaa muutokseen, uudistumiseen, digitalisaatioon ja tulevaisuuteen liittyvissä haasteissa. Auvinen on toiminut aiemmin myös kunnanjohtajana sekä ICT- ja digijohtajana. Hän on kirjoittanut Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon -teoksen ja seuraava tulevaisuuskirja on jo valmisteilla. Lisätietoja osoitteessa: www.toniauvinen.fi.

 

Takaisin